Publicada en valencià una selecció de sermons del cardenal Newman

10 06 2008

El periòdic valencià de major audiència, Levante-EMV, està fent un seguiment exhaustiu a les obres de la col·lecció Rent. En el seu moment va ser Rafael Prats qui anuncià l’aparició de Rent; després es va fer ressó de l’inèdit de Martí Domínguez i de l’acte d’homenatge celebrat a Algemesí. Ara, ha destacat la publicació -per primera vegada en la nostra llengua- de la selecció de sermons de John Henry Newman. A més, esta especial atenció l’oferix en una de les seccions més estimades pels seus lectors: la que escrita en valencià i dedicada a la cultura, anomenada El Dau.

LEVANTE-EMV / EL DAU 10 juny 2008

L´editorial Denes ha recollit en un volum una selecció de sermons del cardenal John Henry Newman, sacerdot anglicà convertit al catolicisme en 1845. És la primera traducció en valencià de part de l´homilètica del qui està considerat «pare invisible» del Concili Vaticà II i que a finals d’any serà beatificat.

El llibre que recull quatre sermons de diferents èpoques de Newman es titula En el món, però no del món, està traduït per Salvador Albert i conté una introducció a la seua vida i obra a càrrec d´August Monzon, prevere i professor de Filosofia del Dret de la Universitat de València. L´edició, publicada dintre de la col·lecció Rent, dedicada a la literatura religiosa contemporània en valencià, és la primera anotada que es fa en el nostre domini lingüístic.

Monzon ha assenyalat que «l´extensa i profunda obra de Newman, considerat un clàssic del pensament cristià i de la llengua anglesa, fa referència a un denominador comú com és la fe cristiana, entesa com a relació personal amb el Déu de Jesús en la comunió de l´Església». Dins del conjunt d´escrits newmanians «destaquen els seus sermons, de base bíblica i inspiració patrística, eviten el sentimentalisme buit i l’intel·lectualisme fred», ha afegit Monzon.

Esta selecció, que enceta l´ambiciosa col·lecció Rent, arreplega tres textos de l´època anglicana com són Santedat i benaurança, el primer dels seus sermons parroquials; La transmissió personal de la veritat, pertanyent a la sèrie de sermons universitaris; i El comiat dels amics, el seu darrer i corprenedor sermó anglicà. De la catòlica, inclou La missió de sant Felip Neri, entre altres.


Accions

Informació

Una resposta

14 07 2009
Roma obri la porta a la beatificació del cardenal Newman « Col·lecció RENT

[…] “pare invisible del Concili Vaticà II”, estan a l’abast dels lectors en l’antologia En el món, però no del món, de la col·lecció Rent (Editorial Denes), traduïts per Salvador Albert. En l’estudi […]

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: