Roma obri la porta a la beatificació del cardenal Newman

11 07 2009

Benet XVI va aprovar el passat 3 de juliol el reconeixement del miracle que permetrà beatificar el cardenal John Henry Newman (1801-1890). El miracle reconegut és la curació inexplicable de Jack Sullivan, un diaca de 70 anys en Marshfield, prop de Boston, Massachussets, afligit d’una lesió incurable de la columna vertebral. La ceremònia de beatificació podria tindre lloc en el Wembley Stadium, durant la seua visita al Regne Unit l’any que ve.

newman[1]

Benet XVI és un admirador de John Henry Newman, el pensament del qual va conéixer en els anys quaranta a través del professor Theodor Haecker, un dels inspiradors del moviment d’oposició al nazisme “la Rosa Blanca” en la Universitat de Munic. En eixe moviment, de resistència moral pacífica contra Hitler, participaren jóvens  cristians catòlics i luterans, com els germans Hans i Sophie Scholl, executats pels nazis. El Sant Pare ha admirat sempre molt el pensament de Newman, que se centra en el diàleg entre fe i raó, un dels temes que més atrau l’esperit teològic inquiet de Joseph Ratzinger. La idea newmaniana del desenvolupament del dogma és una de les nocions claus de la teologia contemporània.

Els millors sermons de John Henry Newman, l’anomenat “pare invisible del Concili Vaticà II”, estan a l’abast dels lectors en l’antologia En el món, però no del món, de la col·lecció Rent (Editorial Denes), traduïts per Salvador Albert. En l’estudi introductori, el prevere i professor de la Universitat de València, August Monzon, assenyala que “la vida i l’obra de Newman han de ser llegides a partir d’aquesta pregunta fonamental: com afirmar simultàniament el món i Déu?”


Accions

Informació

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: