‘La inmensa minoría’

7 06 2016

L’EDITORIAL DENES PUBLICA UNA ANTOLOGIA D’ARTICLES DEL PERIODISTA RAFAEL PRATS RIVELLES, A CURA DE JOSÉ RICARDO SEGUÍ

 

portada (3) - copia

 

Quan la nostra col·lecció literària estava encara en bolquers,  el periodista Rafa Prats (València, 1943-2015) ens va dedicar una columna titulada “Libros religiosos”. Ho va fer en la seua secció “La inmensa minoría”. Era el 14 d’abril del 2008. Dos dies després presentàvem els dos primers volums de “Rent” en el Centre de Cultura Contemporània Octubre. Les paraules del periodista donaven el tret d’eixida a un nou projecte de l’editorial Denes. En aquells moments d’incertesa agraïrem de debò aquell article:

“En enero de 1959, cuando estudiaba el curso preuniversitario, Juan XXIII anunciaba el concilio Vaticano II que sería clausurado por Pablo VI en 1965. Eran tiempos de aggiornamento, de ponerse al día, también en materia religiosa. Así fue como alterné la lectura de libros de Unamuno, Ortega y Sartre, Hernández y Neruda, con algunos de la BAC, Biblioteca de Autores Cristianos nacida de la Editorial Católica y de la orientación de Ángel Herrera Oria…”

Com qui no vol, a través d’un record personal, Prats captava l’atenció del lector i anunciava el naixement de Rent, “una colección de literatura religiosa contemporánea, que comprende diferentes géneros: desde la narrativa y la poesía al ensayo y al teatro”. Temps després, el periodista ens dedicà un altre article –Los  versos religiosos de V. A. Estellés-, amb motiu de l’edició del número 6 de Rent, Déu entre les coses. Antologia de poesia religiosa, a cura d’Enric Ferrer Solivares.

Rafa Prats ja no està entre nosaltres, però una selecció dels seus millor articles se’ns ofereix en La inmensa minoría, un recull del periodista José Ricardo Seguí. El llibre va precedit de tres textos introductoris a cura de Juan Ángel Blasco, Román de la Calle i el mateix Seguí, i veu la llum en Denes, la nostra editorial, que aposta, una volta més, per la dignificació de la cultura valenciana. Aquell article que fa huit anys ens va donar carta de naturalesa com a col·lecció literària, cobra ara nova vida. “Libros religiosos” fou una de les tessel·les que Rafa Prats va anar acoblant pacientment, dilluns a dilluns, en el mosaic de La inmensa minoría, una obra que ara podem contemplar en tota la seua magnitud. Art i literatura en estat pur.


Accions

Informació

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: