‘Fer del món eucaristia’, d’Olivier Clément, nou títol de Rent

19 12 2013

LA COL·LECCIÓ DE LITERATURA RELIGIOSA CONTEMPORÀNIA DE L’EDITORIAL DENES INCORPORA AL SEU CATÀLEG EL CÈLEBRE TEÒLEG ORTODOX FRANCÉS

Olivier Clément

Sota el títol Fer del món eucaristia la col·lecció Rent publica un conjunt de cinc articles d’Olivier Clément (1921-2009), un dels teòlegs contemporanis més suggerents, que fa servir, amb un marcat accent poètic, el llenguatge símbòlic del cristianisme oriental en un diàleg permanent amb el món modern. Olivier Clément és un autor ben estimat per tots els que fem posible la col·lecció Rent. En el pròleg del llibre, August Monzon dóna testimoni detallat d’aquesta influència que, en el nostre àmbit lingüístic i cultural, s’ha deixat sentir, de manera especial a València.

El llibre que ara s’edita recull cinc treballs de Clément (algun d’ells inèdits) de diferent naturalesa: l’article sobre el temps litúrgic de Nadal titulat «La força immensa de la Nativitat»; les anotacions de carácter personal «Notes autobiogràfiques»; els estudis teològics «La salvació hui i el problema de l’esperança» i «Fer del món eucaristia» -que dóna títol també al llibre; i, fins i tot, un de les escasses narracions escrites per l’autor: «Una nit de Nadal», al voltant d’un episodi -possiblement de carácter autobiogràfic- viscut a la Resistència.  El llibre va precedit per un estudi introductori de Michel Stavrou, professor de l’Institut de Teologia Ortodoxa Saint Serge de París, bon coneixedor de la personalitat i de l’obra de l’autor:

«Olivier Clément ha consagrat sa vida a transmetre a l’Occident, en un llenguatge renovat amb simplicitat i profunditat, les riqueses teològiques i espirituals de l’Orient cristià […] El seu paper ha estat realment crucial en la inculturació de la teologia ortodoxa a França. Va ser durant mig segle un ambaixador incansable del cristianisme oriental a nivell espiritual, cultural i teològic. Però la seua aportació brillà, més enllà de l’Ortodòxia, en el món intel·lectual occidental.»


Accions

Informació

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: