‘Tast d’eternitat’, de Joan Valls i Jordà, nou títol de la col·lecció Rent

7 12 2012

EL POEMARI VA PRECEDIT D’UN ACURAT ESTUDI DE L’ESCRIPTOR I CRÍTIC LITERARI ENRIC FERRER SOLIVARES

Joan VallsL’escriptor alcoià Joan Valls i Jordà (Alcoi, 1917-1989) és, sens dubte, un dels poetes valencians més destacats del segle XX. S’inicià en el conreu poètic en valencià amb La cançó de Mariola (1947), títol que fou reeditat l’any 2007 per l’editorial Denes en la col·lecció Edicions de la Guerra. Ara, la mateixa editorial acaba de publicar el poemari Tast d’eternitat (1960) en la col·lecció Rent, dedicada a la literatura religiosa contemporània.

L’escriptor i crític literari, Enric Ferrer Solivares -curador de l’antologia de poesia religiosa de Vicent Andrés Estellés, Déu entre les coses (Rent, 6)-, és l’autor d’un exhaustiu estudi introductori en el qual subratlla la personalitat de Valls: «Poques vegades en la nostra poesia del segle XX ha aparegut amb tal força una visió dramàtica i alhora esperançada de l’home. No s’hi tracta d’una antropologia còmoda, sinó en tensió: afirmació del jo, descobriment de la lluita interior, recerca de l’harmonia i  pau, tot viscut des d’una radical soledat.»

Per a Enric Ferrer, «el llibre té el caràcter d’itinerari, com un viatge interior, una potent introspecció sobre la condició humana, que no defuig la realitat social, amb un sentit ascensional que portarà a la glorificació, al breu tast de plenitud». L’ascensió, però, no és una evasió: «El poeta, en la seua “recerca de Déu”, assumeix la veu dels hòmens, dels més humils (nens, ancians, treballadors) com una expressió de fraternitat humana i cristiana».

Amb Tast d’eternitat, la col·lecció Rent, creada en l’any 2008, arriba  al número 12. Joan Valls s’incorpora així al catàleg d’autors on trobem noms ben significatius com Estellés, Teodor Llorente, Martí Domínguez, Ignazio Silone o Simone Weil.

L’obra ja ha sigut distribuïda entre els subscriptors de la col·lecció. En les pròximes setmanes arribarà a les llibreries i s’anunciaran els actes de presentació a celebrar a València i Alcoi. Els lectors interessats poden adquirir Tast d’eternitat a través del sistema de compra on line de l’editorial Denes.


Accions

Informació

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: