La col·lecció Rent a les planes de la revista ‘Cresol’

17 11 2012

LA PUBLICACIÓ EDITADA PER LA UNIÓ APÒSTOLICA DEL CLERO DE L’ARXIDIÒCESI DE VALÈNCIA ENTREVISTA AGUSTÍ COLOMER, DIRECTOR DE LA COL·LECCIÓ RENT

Sota el títol, «El potencial evangelitzador de la llengua és immens», el número 111 de la revista Cresol publica una extensa entrevista de Jesús Belda, director de Cresol, a Agustí Colomer. El diàleg fe-cultura, la situació dels textos litúrgics valencians, les activitats de l’AVL i la col·lecció Rent són algunes de les qüestions tractades en l’entrevista. Tot seguit reproduïm les referències a la col·lecció Rent.

« […]Com va la col·lecció Rent de la qual eres el director?

Traure una col·lecció de literatura religiosa contemporània en valencià és complicat. El projecte va nàixer l’any 2008 gràcies a la receptivitat de Francesc Ferrer Escrivà, director de l’editorial Denes i fill de Francesc Ferrer Pastor, autor del cèlebre Vocabulari, el qual participà també, com Moll i Sanchis Guarner, en els anys setanta, en la Comissió interdiocesana per als textos litúrgics, de la qual en fou secretari (un altre testimoni més a anotar en el diàleg entre la fe i la cultura valenciana).

L’objectiu de la col·lecció Rent és mostrar que la literatura religiosa no es circumscriu al nostre Segle d’Or, que hi ha escriptors contemporanis que parlen de Déu amb un llenguatge que ens pot resultar més pròxim. Per exemple, molts coneixen el poeta Vicent Andrés Estellés, però ignoren que la seua poesia té un component religiós innegable. Ara, gràcies a l’antologia Déu entre les coses preparada pel pare escolapi Enric Ferrer Solivares, Estellés, a més de ser el poeta de la pàtria, de la mort, de l’amor… és també el poeta de Déu. I la gent és receptiva a esta nova dimensió religiosa del poeta, com ho demostra la bona acollida de l’obra. Els llibres Isaïes, profeta de Nadal, de Martí Domínguez, i l’Autobiografia espiritual de Simone Weil, són també altres títols que han funcionat prou bé.

Però, amb independència del nombre de vendes, l’aspecte qualitatiu és també molt important: recuperar una figura com la del beat i màrtir Gonçal Vinyes, publicar els primers estudis en la nostra llengua sobre Etty Hillesum o Dorothy Day, redescobrir Teodor Llorente, traduir per primera vegada a Espanya obres inèdites del cardenal Newman, Denis de Rougemont, Ignazio Silone o Giuseppe Capograssi… i tot això fer-ho des de València i en valencià crec que és important.

 Què tens sobre la teua taula de treball en estos moments?

Ara mateix estem enllestint el número 12 de Rent, l’edició del poemari Tast d’eternitat, de l’escriptor alcoià Joan Valls, a cura també del pare Enric Ferrer. Joan Valls possiblement siga el poeta valencià del segle xx de més densitat teològica. També estem traduint per al 2013 un recull de textos inèdits a Espanya del teòleg ortodox francés Olivier Clement, amb un estudi introductori del seu gendre, Michel Stavrou, professor de l’Institut de Teologia Ortodoxa «Saint Serge» de París.»

Si voleu llegir l’entrevista íntegra en versió electrònica, féu clic ací. 

 

 


Accions

Informació

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: