La Fundació Nexe recomana “Federalisme, personalisme, ecumenisme”

12 06 2012

LA SELECCIÓ DE TEXTOS DEL FILÒSOF PERSONALISTA DENIS DE ROUGEMONT MEREIX L’ATENCIÓ DE LA FUNDACIÓ CREADA PER L’ACV TIRANT LO BLANC

Els professors Joan Alfred Martínez i August Monzon en la presentació de l’obra

El 19 de gener del 2011, en Octubre, Centre de Cultura Contemporànea, es presentava el número 8 de la col·lecció Rent, Federalisme, personalisme, ecumenisme, selecció de textos de Denis de Rougemont, traduïda i curada pel professor de la Universitat de València, Joan Alfred Martínez Seguí.

En aquella ocasió, el curador inicià la seua intervenció establint un paral·lelisme entre el nonagenari escriptor, Stéphane Hessel (membre de la resistència francesa i autor del  llibret titulat Indignez-vous!) i Denis de Rougemont: “tots dos apel·len al compromís i l’acció cívica, enfront de l’immobilisme i la indiferència general. Els comentaris crítics als totalitarismes i a la comoditat burgesa de les democràcies occidentals escrits per Rougemont en 1942 i arreplegats en ‘La part del diable’, un dels escrits inclosos en l’obra que hui presentem, resulten d’una actualitat esfereïdora”. En el moment de la presentació molts dels assistents desconeixíem la figura de Hessel que, només uns mesos després, cobraria una autoritat esfereïdora arran del moviment dels indignats.

Ara, la Fundació Nexe, que té com a missió “contribuir a la millora i al progrés de la societat valenciana mitjançant la generació, la difusió i el debat d’idees”, ha recomanat el llibre de Denis de Rougemont en la seua pàgina web. La crisi europea posa de nou en el debat polític la necessitat de replantejar la Unió Europea sobre noves bases. El títol de l’obra de Rougemont, aporta tres elements claus sobre els quals es pot renovar el discurs europeïsta: el federalisme, el personalisme i l’ecumenisme. Per a llegir la recensió feu clic ací.


Accions

Informació

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: