“Hem matat 318.000 japonesos”

21 12 2011

 

«El senyor Truman estava jubilant. El president Truman. “Verdader home” (true man); quin nom més estrany, si et pares a pensar-ho. Nosaltres parlem de Jesucrist com a verdader Déu i verdader home. Truman és un verdader home del seu temps pel fet que estava jubilant. No es comportava com a fill de Déu, germà de Crist, germà dels japonesos, alegrant-se com ho va fer. Anava de taula en taula en el creuer que el duia a casa després de la conferència dels Tres Grans donant la gran notícia; “jubilant”, deien els periòdics. Jubilate Deo. Hem matat 318.000 japonesos.

Bé, “esperem haver-los matat”, diu l’agència Associated Press en la primera columna de la primera pàgina del Herald Tribune. L’efecte s’espera, no se sap. S’espera que estiguen vaporitzats els nostres germans japonesos… hòmens, dones i xiquets de bolquers disseminats als quatre vents i pels set mars. Potser respirem la seua pols pels nostres nassos, els sentim a la cara enmig la boira de Nova York, els notem en la pluja de les colines d’Easton.

Jubilate Deo. El president Truman estava jubilant. Hem creat. Hem creat destrucció. Hem creat un nou element, anomenat plutoni. La natura no n’és responsable.»

 

Dorothy Day, “Que en quede constància: la resposta de The Catholic Worker a Hiroshima”, setembre de 1945, Escrits de pau en temps de guerra, Denes, 2011, p. 51.


Accions

Informació

2 responses

22 12 2011
jmiquelmat

Hi ha alguna manera de comprar este llibre?

23 12 2011
rentllibres

El llibre acaba d’eixir publicat la setmana passada. El distribuïdor estarà començant a repartir-lo per les llibreries. De les primeres en arribar a la ciutat de València és Libreria Paulinas, a la plaça de la Reina 2 Telf. 963.922.846. En l’apartat del blog “compra on line” pots accedir a llibreries electròniques (crec que ja ha arribat a alguna llibreria). També, si ho desitges, pots consultar l’apartat del blog “subscripcions”, en el qual, a més de subscriure’t al títol que ix cada any (el 2012 serà “Tast d’eternitat” de Joan Valls), pots adquirir el de Dorothy Day (núm. 11 de Rent) o qualsevol altre, al preu de cost i sense despeses d’enviament te’l fem arribar. En qualsevol cas, si no pots fer-te encara amb el llibre o no el pots conseguir per estos mitjans, envia’ns un correu a rentllibres@gmail.com

Gràcies pel teu interés. Bon Nadal.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: