L’editorial Denes publica una obra clau per a conéixer la Renaixença

15 10 2011

LA RENAIXENÇA VALENCIANA I EL REDESCOBRIMENT DEL PAÍS. EL CENTRE EXCURSIONISTA DE LO RAT PENAT (1880-1911), ESTUDI I TRANSCRIPCIÓ DE RAFAEL ROCA

El professor de la Universitat de València, Rafael Roca i Ricart, curador de l’antologia de poesia religiosa de Teodor Llorente, Lo foc sagrat de la fe, publicada recentment en la nostra col·lecció Rent, ha estat l’autor d’un dels llibres que, amb el temps, esdevindrà un instrument fonamental per a conéixer l’impacte de la Renaixença al llarg del territori valencià. Es tracta de l’obra La Renaixença valenciana i el redescobriment del país. El Centre Excursionista de Lo Rat Penat (1880-1911), un estudi que arreplega totes les cròniques de les excursions realitzades per l’entitat mare de la Renaixença, publicades a Las Provincias i redactades pel propi Teodor Llorente. L’impacte que produïa l’arribada dels excursionistes als nostres pobles i ciutats; l’interés per descobrir la història, l’art i la cultura de les nostres viles, i la difusió del missatge renaixencista va tindre una influència decisiva en la revalencianització del país, propiciant, en molts casos, la creació d’entitats valencianistes que anaren teixint una xàrcia de persones i grups per tot el territori valencià.

Les cròniques periodístiques acompanyades amb les fotografies de l’època i el documentat estudi preliminar de Rafael Roca, han eixit publicades en la “Col·lecció d’Investigació Francesc Ferrer Pastor”, que amb esta nova obra es configura, encara més, com a capdaventera en la recuperació de la memòria històrica del valencianisme.

A tots els qui fem possible la col·lecció Rent ens enorgullix que el nostre amic i col·laborador, Rafa Roca, i la nostra editorial Denes siguen els protagonistes d’una obra clau com la que acaba d’aparéixer en les llibreries en l’any del centenari del traspàs de Teodor Llorente Olivares, el patriarca de la Renaixença.


Accions

Informació

2 responses

3 12 2011
L’AVL inaugura l’Any Llorente amb l’exposició “Teodor Llorente, patriarca de la Renaixença” « Col·lecció RENT

[…] de poesia religiosa, Lo foc sagrat de la fe, a cura de Rafael Roca, i el seu estudi La Renaixença valenciana i el redescobriment del País, publicat també per la nostra editorial […]

23 12 2011
rentllibres

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: