Ja està a les llibreries “Autobiografia espiritual i altres escrits de Marsella” de Simone Weil

21 11 2008

LA COL·LECCIÓ RENT COMMEMORA EL CENTENARI DEL NAIXEMENT DE LA PENSADORA FRANCESA

L’editorial Denes publica en valencià l’Autobiografia espiritual i altres escrits de Marsella, de la pensadora francesa Simone Weil (París, 1909-Ashford, 1943). Precisament l’any vinent es commemorarà el primer centenari del seu naixement.

autobiografia4

El llibre, que ha estat traduït i prologat per Emilia Bea, professora de Filosofia del Dret de la Universitat de València, és el tercer volum de la col·lecció Rent de literatura religiosa contemporània iniciada enguany per l’editorial valenciana Denes.

Autobiografia espiritual i altres escrits de Marsella reuneix algunes de les pàgines més colpidores de Simone Weil sobre el seu procés interior i sobre la seua percepció de la desgràcia i la bellesa com a «formes d’amor implícit a Déu», segons ha assenyalat Emilia Bea.

Per a esta professora de la Universitat de València «pocs pensadors del nostre segle han exercit tanta atracció com Simone Weil». De fet, «els fragments de les seues obres, totes elles pòstumes, apareixen citats en els llocs més variats de la literatura contemporània i molts dels seus lectors manifesten haver experimentat una profunda commoció interior. La capacitat de romandre com a referent vital i filosòfic posa en relleu la singularitat del seu missatge profètic, a l’avantguarda de les sensibilitats que s’han despertat en les últimes dècades», ha afegit.

Igualment, Bea ha destacat que «la seua obra és una crida a la solidaritat amb els oblidats de la història, que té fortes implicacions socials i polítiques i transcendeix a un plànol religiós». Weil obri els ulls dels seus lectors per a mirar cara a cara el patiment i la desgràcia i veure en ells la veritat de la nostra condició humana.

El llibre reprodueix la carta que va remetre Simone Weil al seu amic dominic Joseph-Marie Perrin titulada “Autobiografia espiritual”, així com els assajos “L’amor a Déu i la desgràcia” i “Formes de l’amor implícit a Déu”.

UNA CURTA I INTENSA VIDA INTEL·LECTUAL I ACTIVISTA
Simone Weil va nàixer a París el 3 de febrer de 1909, al si d’una família jueua agnòstica. Estudià filosofia a l’École Normale Supérieure i fou professora d’institut, on era coneguda com “la verge roja” pel seu activisme sindical i pacifista i les seus col·laboracions en la premsa revolucionària. En els seus escrits denuncia l’estalinisme i el feixisme pel seu caràcter totalitari i desenvolupa una anàlisi rigorosa de l’opressió i del desarrelament.

Weil parla en primera persona, a partir d’experiències que li afecten profundament com l’assumpció de la condició obrera en la cadena de muntatge de la Renault o la participació en la Guerra Civil espanyola al costat dels anarquistes.

Arran de la seua experiència mística, que té com a moment clau una Setmana Santa a Solesmes, inicià el seu acostament al cristianisme, encara que no arribà a batejar-se. Davant la invasió alemanya, es refugia a Marsella, on roman fins a 1942, any en què es trasllada a Nova York i, posteriorment, a Londres, a fi de col·laborar amb la Resistència. Mor en 1943, als trenta-quatre anys, d’una tuberculosi agreujada pel seu desig de no menjar més que la ració dels seus compatriotes.

TERCER VOLUM DE RENT
Amb Autobiografia espiritual i altres escrits de Marsella l’editorial Denes publica el seu tercer volum de la col·lecció Rent dedicada a traure a la llum la millor literatura religiosa contemporània valenciana i universal, des del segle XIX fins els nostres dies. Els dos primers títols van ser En el món, però no del món. Selecció de sermons, de John Henry Newman, un autor clàssic del pensament cristià i de la llengua anglesa; i Isaïes, profeta de Nadal, un inèdit que el polifacètic escriptor valencià Martí Domínguez Barberà deixà sense publicar l’any 1965. Els pròxims títols, que apareixeran en la primavera, seran el recull de poemes Sembrant la vida, de Gonçal Vinyes, i Pensaments per a Giulia, una antologia de l’epistolari de Giuseppe Capograssi a la seua promesa.

Els llibres de la col·lecció Rent es poden trobar a les principals llibreries de temàtica valenciana o religiosa. Així com a diverses llibreries “on line” a internet. No obstant la millor manera de no perdre’s cap volum de la col·lecció és subscriure’s a Rent. Tres llibres cada any que s’envien al domicili sense cap cost afegit. dos llibres per la primavera i un tercer cap a la tardor. Una obra imprescindible per creients i no creients.


Accions

Informació

One response

23 04 2009
L’especial Fira del Llibre ‘Posdata’ recomana ‘Autobiografia espiritual’, de Simone Weil « Col·lecció RENT

[…] a la Fira del Llibre -publicat el 23 d’abril, sant Jordi, diada del llibre- . Es tracta d’Autobiografia espiritual i altres escrits de Marsella, de Simone Weil amb estudi introductori i traducció d’Emilia […]

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: