Un nou vídeo recull l’inici del sermó “El comiat dels amics”, de Newman

13 11 2008

Ja es pot vore –al canal que la col·lecció Rent té a Youtube– el vídeo del llibre En el món, però no del món. Selecció de sermons, de John Henry Newman.

En esta ocasió es tracta del començament del bellísim sermó El comiat dels amics (The parting of Friends), que -seguint notes d’August Monzon- Newman va predicar, el dilluns 25 de setembre de 1843, a Littlemore, on vivia retirat. Fou el seu darrer sermó anglicà. Uns dies abans havia presentat la seua renúncia com a Vicar (rector) de Santa Maria, la parròquia universitària d’Oxford. El servici religiós, al qual assistiren molts dels seus amics de Londres, va ser presidit per Edward B. Pusey, correligionari del Moviment d’Oxford.

Assenyala Monzon a este primer volum de Rent que “segons relataren alguns testimonis, Newman va predicar serenament, amb veu baixa però precisa i clara, fent llargues pauses. L’auditori no va poder contenir l’emoció. En acabar, baixà de la trona i deixà la toga i la muceta sobre el cancell del presibiteri. Va rebre la comunió, però en avant ja no exercí el ministeri”.

Newman, després de dos anys de silenci, meditació i pregària va “prosseguir el seu procés de maduració” fins que va ser rebut per l’Església catòlica el 9 d’octubre de 1845.

En el món, però no del món és el primer volum de la col·lecció Rent i recull quatre dels millors sermons de John Henry Newman, amb notes i introducció de Monzon, i traducció de Salvador Albert.

Intens, emotiu, fascinant, vibrant, premonitori… Així comença El comiat dels amics:

Quan el Fill de l’Home, el primogènit de la creació de Déu, arribà al capvespre de la seua vida mortal, s’acomiadà dels seus deixebles en una festa […].


Accions

Informació

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: