Algemesí celebra el centenari de Martí Domínguez amb la presentació d’un llibre seu inèdit

16 05 2008

LEVANTE-EMV / EL DAU 16 maig 2008

Algemesí va acollir ahir la presentació de «Isaïes, profeta de Nadal», obra de l´escriptor Martí Domínguez Barberà nascut en aquesta població fa ara cent anys. L´Associació Amics de Joan Girbés va organitzar l´acte per a commemorar el centenari del polifacètic escriptor, que va nàixer a Algemesí el 21 de juny de 1908.

L´acte va consistir en una conferència pronunciada per Agustí Colomer, responsable de l´edició d´«Isaïes, profeta de Nadal», obra que Martí Domínguez va escriure entre 1954 i 1965 i que mai va veure la llum. Colomer, autor de diferents estudis sobre el valencianisme d´inspiració cristiana, és també director de la col·lecció «Rent», dedicada a la literatura religiosa contemporània en valencià i on s´inscriu aquesta obra del conegut autor del discurs «Valencia, la gran silenciada» pronunciat durant les falles següents a la riuada de 1957 i que li va costar el càrrec com director del periòdic Las Provincias.

D´aquesta forma l´escriptor valencià (1908-1984) torna a estar d´actualitat després que l´editorial Denes haja publicat aquesta obra seua inèdita 43 anys després que la finalitzara.
Segons Colomer «´Isaïes, profeta de Nadal´ és una obra literària que pretén transmetre la profunditat de l´esperit profètic del denominat primer profeta major, on tot l’esforç de Martí Domínguez es dirigeix a commoure al lector amb la figura gegantesca del profeta». Igualment, les notes de caràcter històric, les citacions exegétiques, les reflexions teològiques i les crítiques socials estan presents al llarg del text i revelen «la vasta cultura d’un escriptor que usa amb encert arguments d’aquesta classe», segons el responsable de l´edició.


Accions

Informació

Una resposta

10 06 2008
Publicada en valencià una selecció de sermons del cardenal Newman « Col·lecció RENT

[…] Si, en el seu moment, ja es va fer ressó de l’inèdit de Martí Domínguez i de l’acte d’homenatge celebrat a Algemesí, ara, destaca la publicació -per primera vegada en la nostra llengua- de la selecció de sermons […]

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: